TNT 2013

Članek za veščino v veji IV (Jan Sedlanič):

TNT je orientacijsko tekmovanje, ki smo ga organizirali skavti iz Maribor 1. Naši klanovci so se zbrali že v petek 3.5., saj so tekmovali ponoči. Bobri, volčiči, izvidniki in starši pa smo se dobili v soboto 4.5. pri Slomškovem domu v Rošpohu.

Tekmovanje je potekalo v več kategorijah. Za bobre in volčiče sta tekmovali ekipi Super bobri in Krdelo v luno tulečih volkov. Torej v vsaki kategoriji samo ena ekipo, ampak so se kljub temu potrudili, dali vse od sebe in se pravočasno vrnili. V kategoriji IV smo tekmovali »Majski hrošči«, »Šmarnice« (obojni starši), »Modri medvedki« in »Zeleni medvedki« (izvidniki) . V kategoriji PP pa so tekmovali voditelji s skupino »Slape a la playa« in popotniki s »Pike« in »Ceki«. Vsaka kategorija je imela različno število točk, bobri 5, volčiči 6, izvidniki in klanovci pa 8.

Prvi smo se na pot odpravili Zeleni medvedki, štartali smo ob 9:30. Nato pa so ekipe spuščali vsakih 5 minut. Na začetku smo dobili nekaj jabolk, zemljevid in kompas. Pot nas je nosila od Slomškovega doma, pa potem po celem Rošpohu, po Kamniški grabi in potem nazaj do cilja. Na naši poti smo se imeli odlično, vreme je bilo super in vedno je bilo čutiti dobro voljo.  Anže nam je tu pa tam zapel kako zimzeleno, našla pa se je tudi kakšna bol moderna. Včasih smo malo zašli, ampak tudi najboljšim se zgodi. Našli smo 7 točk, torej nismo našli samo KT7, ki smo jo mogli izvidniki sami vrisati. Za to točko nam je zmanjkalo časa, ampak smo jo pa vsaj prav vrisali. Na cilj smo prišli 10 minut prej, tako da ni bilo potrebe po teku.

Vsi smo se pa vrnili izmučeni, na Slomškovem domu nas je čakalo zasluženo kosilo. Ko smo se vsi najedli pa je sledila podelitev nagrad, vsaka skupina je dobila priznanje in čokolado. Kmalu pa lahko pričakujemo nov jambor, saj smo starega še čisto na koncu podrli.

Tako se je še eno dobro tekmovanje zaključilo. Upam, da se bo TNT nadaljeval tudi v prihodnjih letih in da bo prisotnih vedno več skavtov.